5 anledningar till varför polkagris är bättre än choklad

Godis är gott och det är något magiskt med en prasslande påse full med smaskigt godis framför sig – speciellt om man själv fått välja. Det är sedan barnsben ett vanligt sätt att njuta för en stund. Det finns många sorter att välja på, bland annat de goda polkagrisarna. En annan klassiker är choklad, men visst är polkagrisarna snäppet bättre än choklad? Om du inte är övertygad kommer du att bli det efter att du läst våra 5 anledningar varför polkagrisar är mycket godare och bättre än choklad.

1) För att ögonen äter minst lika mycket som munnen och det är ett faktum att polkagrisen är vackrare än choklad. Den bjuder på en rad olika fina färger beroende på smak, medan choklad har en mindre tilltalande färg som kan associeras med något mindre trevligt. Med andra ord ska du välja polkagris alla gånger.

2) För att polkagrisen innehåller väldigt få ingredienser. Det handlar om rena råvaror du kan räkna upp på ena handen. Du vet var de kommer ifrån tack vare att samma ingredienser och samma tillverkningssätt används än idag. Något som har gjorts sedan begynnelsen av tiden då Amalia Eriksson grundade tillvägagångssättet och det unika receptet. Lika goda då som idag alltså och nyttigare för dig då de inte innehåller onödiga tillsatser. De goda grisarna kommer dessutom i flera spännande smaker, allt för att passa in hos alla livsnjutare.

3) För att vi är världsmästare i att göra polkagrisar. Visste du att det finns ett VM i polkagriskokeri? Det anordnas såklart i polkagrisens stad Gränna varje år som med andra ord är värt ett besök. Priset är supergott helt enkelt! De flesta som vinner är svenskar, så åk dit och heja och ät dig mätt på polkagrisar. Det är ännu ett bevis på att polkagrisar är ett mycket bättre alternativ än choklad.

4) För att man kan göra mycket annat kul med polkagrisar än vad man kan göra med choklad. Om du har ätit ett kilo polkagrisar men ändå inte kan få nog av dem kan du ha dem som prydnad i en vacker glasskål eller så kan du spela med dem. Polkagrisen har blivit ett populärt inslag i olika typer av spel, bland annat i spelautomaten Sugar Trail. Tack vare Quick Spin har du nu ett riktigt roligt sätt att fördriva tiden med, där du också har chans till att vinna fina vinstpengar. Något du kan köpa ännu fler polkagrisar med. Smart va? Det polkagrisinspirerade spelet går att spela på exempelvis Leo Vegas. Chokladen skulle bara smälta och kladda ner allt och är därför inte ett lika bra alternativ för dekoration eller spel.

5) För att det är ett unikt godis och är en riktig svensk klassiker. Vi är unika i världen och i historien. Polkagrisar hjälper också skolklasser att samla in pengar till klasskassan. Det är nämligen populärt att skolor säljer det goda godiset. Smaka på ett stycke svensk historia och känn de sällsynta smakerna smälta i munnen. Var stolt och välj ett hantverk som svensk polkagris framför choklad.